luni, 28 ianuarie 2008

Vinestral Blanco

Va spuneam cu putina vreme in urma despre pastele cu ansoa (acciughe parca zice italianu’) pe care le-am mancat la niste prieteni. Si cum mi-au placut, ne-am gandit sa facem si noi acasa. Si ne-au iesit. Dar cum am vorbit despre mancare deja weekend-ul asta n-am sa insist prea mult. Am sa va spun doar de noua mea descoperirea. Marturisesc ca nu am baut foarte des vinuri spaniole. Auzisem, totusi de vinurile din zona Rioja sau de Torres, care este unul din cei mai apreciati producatori de vinuri pe plan mondial. Vinestral Blanco D.O.C. Rioja nu are insa pretentiile vinurilor acestui producator, vine totusi din zona mai sus amintita. Ca soi am citit pe contra-eticheta ca este vorba de un soi traditional si destul de vechi spaniol numit Viura. Ca gust, fara sa exagerez prea mult (desi nu se compara cu montepulciano-ul pe care-l bausem prima data cand am mancat astfel de paste) pot spune cu usurinta ca mi-a placut prospetimea si mirosul intens, floral sau pot spune doar ca da o lectie catorva producatori romani (nu zic care), pentru ca fara a fi un vin scump este cu cel puntin cu o clasa peste multe vinuri albe romanesti (asemanatoare la pret) de pe rafturile supermarketurilor.

Nota: Publicat deasemenea si aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu