Va spuneam cu putina vreme in urma despre pastele cu ansoa (acciughe parca zice italianu’) pe care le-am mancat la niste prieteni. Si cum mi-au placut, ne-am gandit sa facem si noi acasa. Si ne-au iesit. Dar cum am vorbit despre mancare deja weekend-ul asta n-am sa insist prea mult. Am sa va spun doar de noua mea descoperirea. Marturisesc ca nu am baut foarte des vinuri spaniole. Auzisem, totusi de vinurile din zona Rioja sau de Torres, care este unul din cei mai apreciati producatori de vinuri pe plan mondial. Vinestral Blanco D.O.C. Rioja nu are insa pretentiile vinurilor acestui producator, vine totusi din zona mai sus amintita. Ca soi am citit pe contra-eticheta ca este vorba de un soi traditional si destul de vechi spaniol numit Viura. Ca gust, fara sa exagerez prea mult (desi nu se compara cu montepulciano-ul pe care-l bausem prima data cand am mancat astfel de paste) pot spune cu usurinta ca mi-a placut prospetimea si mirosul intens, floral sau pot spune doar ca da o lectie catorva producatori romani (nu zic care), pentru ca fara a fi un vin scump este cu cel puntin cu o clasa peste multe vinuri albe romanesti (asemanatoare la pret) de pe rafturile supermarketurilor.
Acest proiect a aparut, oarecum firesc, odata cu inmultirea articolelor cu si despre vin de pe primul meu blog, dar mai ales datorita entuziasmului pe care l-am descoperit la foarte multi bloggeri, profesionisti sau nu, pasionati de tot ce inseamna vin. Initial m-am gandit ca acesta sa contina doar scurte referiri catre blog-urile ce se inscriu in categoria mai sus mentionata, dar foarte probabil in viitor, in functie de cat de bogata va fi recolta, il voi innobila cu tot ceea ce voi considera necesar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu