O sa incep cu Tamaioasa Romaneasca de la Cotnari. Desi degustarea lui nu este foarte recenta si desi vinul dulce nu este in fruntea preferintelor mele aroma tamaioasei nu este foarte usor de uitat, este o aroma delicata care a impresionat si juriul de la salonul de la Bruxelles de anul asta unde a obtiut o medalie.
Nu intamplator am lasat la urma Reose-ul celor de la Canti. Am ramas placut impresionat de de caracteristicile lui. Personal cred ca multi romani au parerea gresita ca rose-ul se rezuma la Busuioaca de Bohotin si implicit ca tot vinul de acest tip este dulce. Ei bine Sangiovese Merlot – IGT nu este deloc dulce, dar este un vin bine crescut, cu care o scoti la capat indiferent de cui il oferi, un vin cu o aroma ce iti gadila papilele de la primul contact si pe care zau ca n-as ezita sa-l mai incerc. Am vazut cu ceva vreme in urma o emisiune la Realitatea in care era invitat Catalin Paduraru si care la intrebarea moderatorului despre ce vin “se poarta” anul asta (daca nu-mi amintesc gresit si daca se poate vorbi de asa ceva) acesta a amitit rose-urile. Pe langa acest lucru sunt de parere (si am auzit vorba asta la mai multi) rose-ul este un vin care prin corpolenta imprumutata de la vinul rosu si prin prospetimea ce te trimite cu gandul la vinul alb se dovedeste a fi un vin ideal pentru perioadele mai calde ale anului.
Acest proiect a aparut, oarecum firesc, odata cu inmultirea articolelor cu si despre vin de pe primul meu blog, dar mai ales datorita entuziasmului pe care l-am descoperit la foarte multi bloggeri, profesionisti sau nu, pasionati de tot ce inseamna vin. Initial m-am gandit ca acesta sa contina doar scurte referiri catre blog-urile ce se inscriu in categoria mai sus mentionata, dar foarte probabil in viitor, in functie de cat de bogata va fi recolta, il voi innobila cu tot ceea ce voi considera necesar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu