Desi in Romania nu este atat de cunoscut, Chardonnay-ul este cel mai apreciat soi dintre cele folosite pentru vinurile albe. Americanii au facut o adevarata pasiune pentru acest tip de vin si asta se poate vedea in multe filme cand, vrei sau nu vrei, cineva isi comanda un Chadonnay californian, dar despre asta am mai amintit cu ceva vreme in urma.
Ieri am reusit sa incerc un astfel de vin californian care mi-a lasat o impresie foarte buna. A fost, ce-i drept, pus in valoare si de un ton asezonat cu sos de tamarinde si alte bunatati.
Nas proaspat, arome de ananas si mere coapte, Chardonnay-ul Valley Oaks din 2006 nu abunda in baric si isi pastreaza astfel caracterul reconfortant. Din cate am citit asta se datoreaza faptului ca doar o treime din cantitatea de vin are contact cu lemnul restul de doua treimi fiind pastrat in vase de inox. Daca nu va dati deci in vand dupa Chadonnay-urile baricate uneori in exces, dar va place in general acest soi, atunci vinul celor de la Fetzer nu poate sa nu va placa.
Ieri am reusit sa incerc un astfel de vin californian care mi-a lasat o impresie foarte buna. A fost, ce-i drept, pus in valoare si de un ton asezonat cu sos de tamarinde si alte bunatati.
Nas proaspat, arome de ananas si mere coapte, Chardonnay-ul Valley Oaks din 2006 nu abunda in baric si isi pastreaza astfel caracterul reconfortant. Din cate am citit asta se datoreaza faptului ca doar o treime din cantitatea de vin are contact cu lemnul restul de doua treimi fiind pastrat in vase de inox. Daca nu va dati deci in vand dupa Chadonnay-urile baricate uneori in exces, dar va place in general acest soi, atunci vinul celor de la Fetzer nu poate sa nu va placa.
Nota: Publicat deasemenea si aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu