sâmbătă, 11 iulie 2009

Luis Felipe Edwards - Rose 2008

Ofensiva mea pro-roze pe care am mai incercat-o si verile trecute continua...

Daca sunteti insa din grupul celor de care aminteam in prima fraza aici, atunci sentimentul pe care l-ati simtit atunci il veti resimti probabil si acum.

De ce? Pentru ca chilienii astia (ce-i drept alt producator) au facut ce-au facut si au scos un roze din doua din cele mai grele soiuri de struguri: Syrah si acelasi Cabernet Sauvignon.

Acum fie vorba intre noi, vinul nu are tocmai o culoare din paleta cu care suntem poate obisnuiti la un roze. Nu va luati dupa poza si, credeti-ma pe cuvant, ca ce am eu in pahar este un rosu deschis ce ar putea face invidioasa orice babeasca neagra. Nasul este puternic, ca la mai toate vinurile din aceasta tara si te trimite cu gandul la visine coapte invaluite de un usor iz de menta. Gustul este simplu si fara nimic spectaculos, dar nici nu cred ca asta si-au dorit producatorii de la acest vin. Este daca vreti, ceea ce producatorii autohtoni ar putea numi un vin popular, sau, si mai cinstit, un vin de vara, de baut dupa o ploaie calda cand asfaltul n-a apucat sa se raceasca bine. Finalul este si el scurt si nu impresioneaza, insa destul de fin si placut.

P.S.: Asteptam cu nerabdare roze-urile din Carmenere sau Cabernet Franc :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu