Poate ca unii impatimiti ai acestui soi ar putea considera vinificarea unui Cabernet Sauvignon in roz o adevarata blasfemie. Eu nu sunt atat de categoric, iar la vederea acestui vin curiozitatea m-a lovit iremediabil.
Tind sa cred ca aceiasi impatimiti ar suspecta drept autorul unui astfel de vin vreun vinificator chilian. Aici au dreptate, poate mai mult decat in cazul primei presupuneri.
Vinificat in acest mod un astfel de vin este mult mai lejer decat Cabernetul Sauvignon cu care suntem noi obisnuiti, si cum temperaturile au devenit deja destul de ridicate gasesc Gato Negro o optiune buna pentru cei ce nu vor sa renunte de tot la parfumul vinurilor grele.
Vinul nu este unul extraordinar, dar cu siguranta este o experienta agreabila. Are o culoare destul de intensa si un nas cat se poate de puternic si cald, cu un usor iz condimentat in care se simte o tenta discreta de scortisoara. El evolueaza oarecum logic la contactul cu papilele gustative: debuteaza cu o usoara dulceata pentru a se inchide cu o tenta amaruie, fara a fi insa deranjanta. Finalul este destul de scurt, dar cu subtile trimiteri condimentate ce il fac destul de placut. Cu toate astea, vinul da o usoara impresie ca si-a depasit apogeul sau, in orice caz, ca nu se recomanda a mai fi pastrat.
Nota: Publicat deasemenea si aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu