sâmbătă, 19 decembrie 2009

Nobila Franta - Degustare de grup

Saptamana asta am participat la ultima degustare pe 2009 de la Ginger si, din fericire, vinurile au reusit sa faca din acest eveniment o frumoasa incheiere a acestui an, fiind una din cele mai bune selectii pe care le-am facut noi in cadrul intalnirilor noastre. Tema a fost, cum probabil v-ati dat seama din titlu, chateau-uri, iar participantele au fost urmatoarele:

Chateau Fonbadet 2002, Paulliac, alc.12.5%: Culoare profunda; nas complex cu note eucalipt, ciocolata si putin piper; gust armonios, cu atingeri de pruna si ciocolata amaruie; tanini fermi; corpolenta medie; cand am mirosit paharul dupa golirea mi-a amintit de coca dospita.

Chateau des Jacobins 2002, Pomerol, alc. 13%: Culoare stralucitoare; nasul are o fructuozitate foarte placuta cu tonuri de zmeura si fragi; in gura da o usoara senzatie dulceaga, probabil datorita fructuozitatii; tanini fini; gustul este imbogatit de nunte florale (toporasi); imbraca placut cerul gurii; un vin fin, dar parca nu tocmai complex; final lung si foarte placut.

Chateau Monestier La Tour 2003, Bergerac, alc. 13.5%: Culoare brumarie; nas prietenos ce mi-a amintit de mirosul unei prajituri cu visine; in gura sunt combinate nuante de piele si tonuri pamantoase; usor lipsit de aciditate; un vin fara defect dar grav si destul de greu de interpretat; putin iute pe final; m-a surprins prin diferenta de paleta a senzatiilor olfactive si cele gustative.

Chateau La Tour de Mons 2004, Margaux, alc. 13.5% : Culoare vie, cu tente rubinii; se prelinge foarte frumos pe pahar; nas fructos (fructe rosii: coacaze si capsuna) cu tuse de scortisoara; corpolent, cizelat; structura personala, pare sa se deschida in trepte in gura; fructos si la gust, insa mai degraba cu nunte apropiate de cele de cireasa; tanini moi; postgust generos si viu.

Chateau de Lamarque 2001, Haut-Médoc, alc. 13%: Culoare inchisa; nas complet, in straturi; se simte in el iz de cuisoare si pruna carnoasa; echilibrat; structura buna; gustul are trimiteri catre cafea si afine, dar si putina zmeura; umple cerul gurii foarte placut.


Toate vinurile mi-au placut in felul lui, totusi, ordinea preferintelor mele este urmatoarea:

1. Chateau de Lamarque 2001
2. Chateau La Tour de Mons 2004
3. Chateau des Jacobins 2002
4. Chateau Fonbadet 2002
5. Chateau Monestier La Tour 2003

Sa ne vedem cu bine in 2010!

Nota: Publicat deasemenea si aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu