duminică, 6 septembrie 2009

Stambolovo Merlot Reserve 2003

Cum poate va asteptati, odata cu sejurul petrecut in Bulgaria mi-am imbunatatit intr-o oarecare masura cunostintele despre vinurile vecinilor nostrii.

Cu promisiunea ca voi reveni si cu alte vinuri ceva mai bune am sa imi permit sa incep incursiunea in vinurile bulgaresti cu o dezamagire. Cu toate astea, tin sa mentionez ca facand comparatie intre oferta de vinuri pe care am vazut-o pe litoralul bulgaresc cu cea de pe litoralul nostru, unde la mai toate terasele meniul continea doar numele Murfatlar, Vincon, Jidvei si Cotnari (daca cumva gaseai ceva Recas deja era rasfat) si la capitolul asta vecinii de la sud de dunare ne cam dau lectii.

Revenind la vinul din titlu, dezamagirea a venit, in primul rand, de la excesul de lemn. Inca din nas acesta tinde sa acopere notele de fructe rosii din buchet insa odata gustat nu mai exista nici un dubiu ... butoaiele de stejar american cu care se lauda producatorul pe contra-eticheta nu au adus nici un plus de valoare acestui vin. Mai mult, dupa ce il gusti te intrebi cine si-a adus aportul mai mult la creearea acestui vin? Strugurele sau drujba?

Nota: Publicat deasemenea si aici.

2 comentarii:

  1. Vinul meu preferat este Mavrut :) Dar nu toate soiurile de Mavrut sunt bune. Cu prima ocazie cu care mai ajung la un magazin in Bg le pozez pe cele pe care le-am testat si imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dia,

    Mavrud este unul din soirile locale bulgaresti. Cum e si cazul fetestii noastre, exista variante mai bune sau mai rele din acest soi. Cat de curand voi veni cu o mica recenzie a unui vin din acest soi pentru ca n-am terminat inca episodul de vinuri bulgaresti :)

    RăspundețiȘtergere