sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Stazione di Posta - IGT Rosso Toscano

Eeee, dragii mei, acum ca Montepulciano-ul despre care v-am vorbit nu cu foarte multa vreme in urma mi-a redeschis apetitul pentru vinuri italiene dati-mi voie sa va spun doua vorbe despre un alt vin din aceiasi tara.

Poate ca trecerea catre acest vin, fara prea mari pretentii, este putin cam brusca, dar si vinul, ca si noi oamenii este diferit. Cum nu suntem toti la fel, asa este si vinul. Unii dintre noi sunt mai ambitiosi, altii mai respectuosi sau mai glumeti, altii sunt pur si simplu sinceri. Exact ca acest Toscano Rosso, fara ascunzisuri si fara complicatii. Modest, dar direct si onest.

Rubiniu inchis la culoare, vinul debuteaza usor timid, cu note calme de fructe rosii (zmeura) si o usoara adiere de piper negru. Nu foarte corpolent vinul imbraca placut cerul gurii cu note fructoase, ba chiar usor florale.

Faptul ca nu are insemnat pe sticla nici un an se datoreaza probabil faptului ca provine din struguri culesi in ani diferiti (sau poate ca nu), oricum nu il recomand pentru a fi pastrat prea mult. E genul de vin care trebuie baut tanar.

Nota: Publicat deasemenea si aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu