duminică, 24 mai 2009

Les Hauts de Ricoaud - Loupiac 2006

Vremurile cand priveam suspicios la un vin dulce au trecut demult. Am avut placerea sa gust cateva vinuri dulci ce nu au nici o legatura cu ceea ce se afla cu vinurile de acest tip de pe rafturile noastre sau cu ce eram eu obisnuit pe vremea cand abia invatam ABC-ul vinului.

Ar fi gresit sa bagi in aceiasi oala vinurile dulci de genul ... dar mai bine nu dau nume, cu vinurile de Porto, Madeira sau Sauternes.

Chiar daca nu are acest din urma nume mentionat pe eticheta, vinul despre care va vorbesc astazi poate fi considerat ca facand parte din vinurile de tip Sauternes. Producatorul spune chiar ca nu se face niciodata de ras cand este comparat cu acestea.

85% Semillon si 15% Sauvignon acest vin de Bordeaux, produs de Chateau de Ricaud, avea toate sansele sa se implineasca intr-un astfel de tip de vin. Este stiut faptul ca strugurii Semillion au o sensibilitate pentru mucegaiul nobil si genereaza vinuri dulci, printre cele mai apreciate in lume.

Racit corespunzator, poate fi o companie placuta in vara care vine si care se anunta una torida, alaturi de un desert pe masura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu