luni, 18 ianuarie 2010

Colomba Platino 2006 - IGT Sicilia

Ultima intalnire de la Ginger mi-a redeschis apetitul pentru vinuri italiene si, cum in discutiile noastre de atunci, am adus vorba fugitiv si despre vinurile albe din aceasta tara, mi-am zis ca merita putin aprofundata aceasta tema si am pornit astfel la un scurt studiu individual.

Marturisesc ca n-am facut un scop anume din aceasta, dar norocul mi-a scos in cale un vin alb sicilian pur sange, pentru ca atat Insolia cat si Grecanico, soiurile ce intra in procente de 9/1, in acest cupaj sunt doua soiuri cu parfum sicilian.

Poate ca varsta, nu tocmai de neglijat pentru un vin alb, v-ar putea speria. Nu va temeti, vinul emana un parfum proaspat de flori si coaja de lamaie care va va face probabil, sa uitati pentru o clipa ca afara sta sa ninga si sa va inchipuiti pentru o secunda ca va aflati pe o colina de un verde crud si va treceti palma peste florile de camp. In gura lucrurile se complica si mai tare. Un amestec de pepene galben si miere iti inunda gura, toate astea astea fiind sustinute de o aciditate ridicata, care reuseste sa pastreze placut prospetimea acestui vin.

Nota: Publicat deasemenea si aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu